Lekker ite!

Gevulde focaccia

1 focaccia brood
paar eetlepels (olijven)tapenade
4 plakjes salami
ongeveer 6 champignons
3 tomaten
1 zakje mozarella
1 rood uitje
20 zwarte olijven

Snij de focaccia in de lengte door midden. Besmeer de onderste helft met (olijven)tapenade en beleg deze met salami, dunne schijfjes champignons, plakjes tomaat, plakjes mozarella en bestrooi het geheel met ringen rode ui en halve zwarte olijven. Leg de andere helft van het brood er bovenop en zet dit alles ongeveer 10 minuten in een oven van 220 graden.


Aardappel uit de oven

500 gram iets kruimige aardappels (of een zak krieltjes, net zo lekker en een stuk sneller)
1 (rode) ui, in partjes
1 bakje champignons (250 gram), gehalveerd
1 teen knoflook, geperst
3 el olijfolie
1 bakje rozemarijn (15 gram)
ovenschaal, ingevet

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappels en snijd in blokjes van ongeveer 2 cm. Meng deze aardappels met de ui en champignons en schep in de ovenschaal.
Meng de knoflook met de olie. Steek de takjes rozemarijn tussen de aardappels. Besprenkel met de knoflookolie. Bestrooi met peper en zout naar smaak. Schep om en bak de aardappels in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar. Schep halverwege nog een keer om.Aardbeientiramisu

1 bak aardbeien (500 gram)
100 gram poedersuiker + 4 eetlepels extra
1 beker slagroom (250 ml)
1 vanillestokje
1 bakje mascarpone (250 gram)
300 ml zoete witte wijn
1 pak lange vingers (175 gram)
1 bakje frambozen (125 gram)

Pureer met de staafmixer de helft van de aardbeien met 2 eetlepels suiker. Halveer de andere aardbeien en bestrooi met 2 eetlepels suiker. Klop de slagroom stijf. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met een mesje het merg eruit. Roer de mascarpone los met 2 eetlepels wijn, het merg en 100 gram suiker. Spatel de slagroom erdoor. Verdeel de helft van de lange vingers over de schaal. Besprenkel met 150 ml wijn en verdeel de helft van het mascarponemengsel erover. Schep de aardbeipuree erop, dek af met de overige lange vingers en besprenkel met de rest van de wijn. Verdeel de rest van het mascarponemengsel, de aardbeien en frambozen erover. Dek af en zet minimaal 2 uur in de koelkast.