zaterdag 13 juli 2013

Zomertaart

Wie kijkt er tegenwoordig nou niet naar 'Heel Holland Bakt'!? Bij ons, 2 suskes is het in ieder geval een favoriet programma. En ja alleen kijken is natuurlijk niet de bedoeling. Het geeft heel wat inspiratie.  Nou hebben wij het bakken van onze mem meegekregen. Regelmatig werden en worden wij verrast met een heerlijke eigen gemaakte taart, cake, jam of ander baksel.

Nu ik zwangerschapsverlof en tevens ook vakantie heb, ben ik ook aan de slag gegaan. Na een heerlijke zomerse dag bij suske in het midden van het land kreeg ik bij de koffie deze heerlijke taart. Een paar dagen later heb ik ook een poging gewaagd. 
Eerst heb ik een cake gemaakt in een ronde springvorm. Deze na het bakken en afkoelen doormidden gesneden.
Voor de vulling en topping heb ik slagroom geklopt. Dit vermengd met vanillekwark en een uitgeperste limoen. Tussen de twee cake-lagen aardbeitjes gehalveerd. En ook bovenop rijkelijk bestrooid met aardbeien. Eventueel nog bestrooien met poedersuiker. 


Fijne zomer! 2 suskes xx

2 opmerkingen:

  1. Aangezien ik cake met slagroom en aardbeien sowieso al lekker vind is dit er één om te onthouden, ziet er ook nog eens super uit! Programma nog nooit gezien overigens... Succes met de laatste zwangerschapsloodjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik zit nu te kijken, nommenommenom! en die van jou ziet er ook heerlijk uit joh, lekkerrrr!

    BeantwoordenVerwijderen